Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie bromfietsverzekering / scooterverzekering

Met een bromfietsverzekering kun je je bromfiets of scooter verzekeren tegen schade en eventueel ook tegen diefstal. Lekgestoken banden, een ongeluk, een kras op de lak, een gestolen brommer, het zijn allemaal schades die onder de bromfietsverzekering vallen. Maar opgelet, de ene bromfietsverzekering is de andere niet.

Let op! Voor iedere bestuurder van een brommer of scooter is de WA-verzekering verplicht (net zoals bij een auto). Als bestuurder van een bromfiets bent u dus verplicht een bromfietsverzekering af te sluiten. De aanvullende verzekeringen tegen diefstal, vandalisme of schade aan de eigen bromfiets door eigen schuld zijn wel vrijwillig. 

Een bromfietsverzekering geldt niet alleen voor brommers, maar ook voor een scooter, snorfiets of brommobiel. Maar niet voor een elektrische fiets. Daarvoor sluit u een fietsverzekering af. De WA verzekering is voor elektrische fietsen ook niet verplicht. Schade die u met uw elektrische fiets maakt valt onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Net zoals de schade die u iemand met een gewone fiets toebrengt.

Meer informatie over bromfietsverzekeringen en scooterverzekeringen.

Goede bromfietsverzekeringen / scooterverzekeringen

 

 

 Deze website is continue in ontwikkeling. 

Dagelijks worden er nieuwe onderwerpen en artikelen aan deze site toegevoegd. Staat de door u gezochte informatie er nog niet op? Even geduld dan a.u.b.

Regels verzekeraar zijn leidend
Op deze website geven wij u informatie over alle soorten verzekeringen. Het kan echter altijd voorkomen dat de regels bij een verzekeraar afwijken van de standaard. Raadpleeg daarom altijd de polis of website van uw verzekeraar.