Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Overstappen naar een andere zorgverzekering

Overstappen naar een andere zorgverzekering gebeurt ieder jaar massaal in december. Mensen die al een zorgverzekering hebben mogen namelijk alleen per 1 januari overstappen. Om precies te zijn mogen ze voor 1 januari hun oude zorgverzekering opzeggen en moeten de voor 1 februari een nieuwe verzekering afsluiten voor dat jaar. Dat kan dus met terugwerkende kracht met (maximaal) 1 maand.

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan heel interessant zijn omdat alle prijzen (maar ook sommige voorwaarden en dekkingen) ieder jaar helemaal op de schop gaan. Wat het ene jaar een goedkope zorgverzekering is kan het volgende jaar een dure zorgverzekering zijn.

Check dus de prijs van je zorgverzekering op de website Zorgverzekeringsinformatie.nl en vergelijk deze met andere zorgverzekeringen. Verder biedt Zorgverzekeringsinformatie je alle informatie over overstappen

Je leest er bijvoorbeeld wat de voordelen van overstappen zijn. Maar ook de nadelen van overstappen komen aan bod. Je kunt lezen of een zorgverzekeraar je mag weigeren over te stappen en hoe het overstappen naar een andere zorgverzekering in zijn werk gaat. 

Kijk dus op de website Zorgverzekeringsinformatie voor alles wat met wisselen van zorgverzekering te maken heeft, om zorgverzekeringen te vergelijken en voor handige tips met betrekking tot zorgverzekeringen.

 

 Deze website is continue in ontwikkeling. 

Dagelijks worden er nieuwe onderwerpen en artikelen aan deze site toegevoegd. Staat de door u gezochte informatie er nog niet op? Even geduld dan a.u.b.

Regels verzekeraar zijn leidend
Op deze website geven wij u informatie over alle soorten verzekeringen. Het kan echter altijd voorkomen dat de regels bij een verzekeraar afwijken van de standaard. Raadpleeg daarom altijd de polis of website van uw verzekeraar.